Jornada de formació sobre com ajudar i acompanyar els joves en una societat ‘hipersexualitzada’

Jornada de formació sobre com ajudar i acompanyar els joves en una societat ‘hipersexualitzada’

Una cinquantena d’acompanyants de joves van participar el dissabte dia 4 de novembre en aquesta formació a la Casa d’espiritualitat Maria Immaculada de Reus.

La jornada, a càrrec de Juanjo Fernández, consultor pedagògic de la Fundació Escola Cristiana, va oferir claus per ajudar i acompanyar els adolescents i joves en una societat ‘hipersexualitzada’. «Cal que en els nostres grups donem respostes argumentades i no evadim segons quin tipus de preguntes. És important fer-los conèixer la proposta de l’Església i el seu missatge d’amor evangèlic», va dir.

Fernández també va subratllar que és important respectar els ritmes de cada etapa, no avançar ni plantejar certes qüestions que un infant o adolescent encara no es pregunta. En el transcurs de la jornada també es va analitzar, a través de diferents fragments audiovisuals, com es transmeten avui dia conceptes com ara l’amor, l’afectivitat i la sexualitat, i el vincle o desunió entre ells. A més, a través d’una dinàmica per equips van definir els trets que fan que una relació de parella sigui fruit, o no, del veritable amor.

Per a oferir un millor acompanyament Juanjo Fernández va apuntar que cal conèixer quines són les preocupacions de cada adolescent i jove sense caure en una actitud paternalista. «Hem de tenir present que l’adolescència genera un procés conflictiu en la persona, una revolució a nivell físic i psicològic, que genera molts dubtes i angoixes», va assegurar. «Un grup de joves funcionarà sempre i quan ells puguin expressar amb naturalitat el què passa en el seu interior», va cloure.

FOTOS!

 

Comparteix aquest contingut
Share on Facebook

Facebook

Tweet about this on Twitter

Twitter

Email this to someone

email

Print this page

Print