Bon estiu!

Bon estiu!

Encara que l’època estival ens permeti sortir de la rutina i gaudir fent coses que durant la resta de l’any queden en l’oblit per falta de temps, aquest període també ens regala l’oportunitat per a créixer espiritualment. A continuació trobareu deu senzills consells per a posar en pràctica.

1- Viu la naturalesa. A la platja, a la muntanya…, allà on sigui, descobreix la presència de Déu i lloa’l per haver-la creat amb tanta bellesa.
2- Viu la teva condició de cristià amb naturalitat. No t’avergonyeixis de ser cristià, falsejaries la teva identitat.
3- Viu el diumenge. També en el temps de vacances el diumenge és el dia del Senyor i Déu no fa vacances. Participa en l’eucaristia dominical. Si ets fora informa’t dels horaris de missa de l’església més propera.
4- Viu la família. Dialoga, juga, gaudeix d’ells sense presses. Resa en família. En la mesura del possible, assistiu junts a l’eucaristia.
5- Viu la vida. La vida és el gran regal de Déu. No la posis en perill innecessàriament i evita posar en risc la vida dels altres.
6- Viu l’amistat. Des de l’escolta, la confiança, l’ajuda, el diàleg, l’enriquiment i el respecte a la dignitat sagrada dels altres.
7- Viu la justícia. No esperis que tot t’ho donin fet. D’altres treballen perquè tu puguis tenir vacances. Ells també tenen drets. Respecta’l.
8- Viu la veritat. Evita la hipocresia, la mentida, la crítica, la presumpció enganyosa i interessada i l’ociosa vanaglòria. És un camí a recórrer.
9- Viu la netedat de cor. Supera la cobdícia, l’egoisme, l’hedonisme o allò que més et costi viure en el teu dia a dia. Les vacances no són sinònim de permissivitat.
10- Viu la caritat. No ho vulguis tot per a tu. Pensa en qui no pot tenir vacances, perquè ni tan sols té el pa de cada dia. L’amor i la solidaritat vers els qui més ho necessiten tampoc fan vacances.

Comparteix aquest contingut
Share on Facebook

Facebook

Tweet about this on Twitter

Twitter

Email this to someone

email

Print this page

Print