Acollida de la creu de Mossul

Acollida de la creu de Mossul

El proper mes de maig la creu de Mossul, gràcies a la iniciativa de la Delegació amb la col·laboració de l’Ajuda a l’Església Necessitada, visitarà l’arxidiòcesi.

L’acollida diocesana es farà en el marc de la trobada de joves que se celebrarà el dissabte dia 4 de maig a Salou i el comiat serà el dia 7 de juny, en la vetlla diocesana de final de curs per a joves, que tindrà lloc a Vinyols i els Arcs (a les 20.30 h.)

Entremig les parròquies, esglésies o comunitats que ho desitgin podran acollir-la i pregar per tots aquells cristians i cristianes que pateixen persecució a causa de la seva fe. Serà una experiència única per a recordar i conscienciar-se del drama que viuen tants germans i germanes nostres. Per a demanar-la només cal enviar un correu electrònic a l’adreça pastoral.joventut@arqtgn.cat indicant el dia o dies i l’horari en què es vol acollir.

Aquesta creu procedeix de l’església siro-ortodoxa de Sant Simó de Bartella, als afores de Mossul (Iraq), destruïda per l’ISIS i que ara es troba en procés de reconstrucció. La creu forma part d’un Viacrucis de paret i té clares marques d’haver estat cremada a causa d’un incendi. L’artista Beatriz de Colmenares, per a realçar-la, ha ornamentat una creu de majors dimensions que conté la creu malmesa.

Comparteix aquest contingut
Share on Facebook

Facebook

Tweet about this on Twitter

Twitter

Email this to someone

email

Print this page

Print